Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Onze activiteiten 

Een greep uit onze activiteiten en evenementen voor jongeren en volwassenen

Aanstaande activiteiten en evenementen jongeren

COLLECTE JANTJE BETON

COLLECTE JANTJE BETON

In 2021 alleen via online collecte!

Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen en jongeren meer kunnen spelen, ook in Ugchelen. Meer informatie staat hier: https://jantjebeton.nl/

Geven kan via deze link

PAASEIEREN ZOEKEN

PAASEIEREN ZOEKEN

3 april 2021

Vanwege Corona is dit evenement afgelast.

Voor de peuters en kinderen uit de onderbouw van de basisschool organiseren we paaseieren zoeken. Het blijft iedere keer mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen hieraan beleven.

VOGELSCHIETEN

VOGELSCHIETEN

24 april 2021

Vanwege Corona is dit evenement afgelast.

Rond koningsdag organiseren we ons jaarlijkse schuttersfestijn. Ook kinderen (tot 18 jaar) mogen onder begeleiding op een houten vogel schieten. Wordt jouw kind dit jaar Jeugd schutterskoning(in)?

COLADISCO

COLADISCO

Ieder jaar organiseren wij een aantal gave coladisco`s met DJ. Soms met een speciaal thema. Deze disco’s worden door kinderen zeer gewaardeerd. Gemiddeld komen er ruim honderd (Ugchelense) basisschoolkinderen uit groep 4 t/m 8.

 

KONINGSDAG SPELEN

KONINGSDAG SPELEN

27 april 2021

Vanwege Corona is dit evenement afgelast.

Op Koningsdag organiseren we onze kleedjesmarkt met leuke oud Hollandse (water)spelletjes. We regelen onder meer een springkussen, broodje knakworst en schmink.

ZESKAMP

ZESKAMP

In het najaar organiseren wij een leuke zeskamp voor teams van basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 op de prachtige buitenvelden van de Ugchelense voetbalvereniging Albatross. Een team bestaat uit max 6 kinderen met 1 begeleider.

SINTERKLAAS OPTOCHT

SINTERKLAAS OPTOCHT

Na de landelijke intocht van Sinterklaas organiseren wij in Ugchelen onze eigen leuke sinterklaasoptocht met een ontvangst in het dorpshuis. Na afloop ontvangen de basisschool kinderen uit de klassen 1 t/m 4 een leuk cadeau!

SINTERKLAASDISCO

SINTERKLAASDISCO

Na de intocht van Sinterklaas en zijn pieten komen de pieten op bezoek bij deze speciale coladisco voor de (Ugchelense) basisschoolkinderen uit groep 4 t/m 8.

Aanstaande activiteiten en evenementen volwassenen

 Besloten 55+-ACTIVITEITEN (SOOS)

Besloten 55+-ACTIVITEITEN (SOOS)

 

Wij organiseren aansprekende activiteiten voor een gezellige soos voor mensen vanaf 55 jaar. De locatie is ons dorpshuis. Deze speciale Soos middag is alleen toegankelijk voor de vaste bezoekers van de 55+ SOOS die daarvoor worden uitgenodigd.

De eerstvolgende geplande datum wordt na 20 april 2021.

REPARATIECAFÉ

REPARATIECAFÉ

Woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 in ons dorpshuis

In het ReparatieCafé kun jij jouw defecte apparaat of voorwerpen gratis laten repareren door de reparateurs die het werk gratis doen. Wel zo duurzaam. Meer informatie en de spelregels staan hier.

De eerst volgende geplande datum wordt na 20 april 2021.

55+-ACTIVITEITEN (SOOS)

55+-ACTIVITEITEN (SOOS)

Afgelast Woensdagmiddag tussen 13.45 uur en ongeveer 16.15 uur in ons dorpshuis

Wij organiseren aansprekende activiteiten voor een gezellige soos voor mensen vanaf 55 jaar. De Soos vindt plaats op elke woensdagmiddag tussen 13.45 uur en ongeveer 16.15 uur in ons dorpshuis. Lees hier de voorwaarden en schuif gerust aan. Meer info staat op https://soos55-plus.blogspot.com/

BRIDGEN & BILJARTEN

BRIDGEN & BILJARTEN

Afgelast Woensdagmiddag tussen 13:45 uur en ongeveer 16:15 uur

Wij organiseren voor mensen vanaf 55 jaar tijdens de gezellige Soos onder meer aansprekende activiteiten als bridgen en biljarten. Lees hier de voorwaarden en doe ook mee!

 

VRIJWILLIGERS-WERK

VRIJWILLIGERS-WERK

Het hele jaar

Al onze activiteiten worden gedaan door vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. Kijk bij Commissies of Bestuur om te zien waar jij aan kan bijdragen als vrijwilliger. Daarnaast wordt samen met anderen vrijwilligerswerk georganiseerd als zwerfvuil opruimen

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING UB

ALGEMENE LEDENVERGADERING UB

Voorjaar 2021

Vanwege Corona wordt de vergadering uitgesteld.

Jaarlijks worden er ten minste twee jaarvergaderingen gehouden. Op de voorjaarsvergadering staat onder meer het jaarverslag van het afgelopen jaar op de agenda. Op de najaarsvergadering worden onder meer de begroting en plannen voor het volgende verenigingsjaar besproken.

De uitnodiging met agenda worden via een Nieuwsbericht op de website geplaatst.

OPSCHOONACTIE OMGEVING DORPSHUIS

OPSCHOONACTIE OMGEVING DORPSHUIS

Maart 2021

Vanwege Corona vervalt de actie in maart.

Ieder halfjaar rond maart en oktober organiseert Vereniging Ugchelens Belang vanaf het laatste weekend van oktober een opschoonactie rondom ons dorpshuis. Op die manier dragen we bij om Ugchelen schoon en leefbaar te houden. Meld je gerust aan als vrijwilliger. Je bent meer dan welkom

VRIJWILLIGERSWERK NL DOET

VRIJWILLIGERSWERK NL DOET

28 en 29 mei 2021

In 2021 wegens Corona 2,5 maand uitgesteld van half maart tot 28 en 29 mei !

Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook onze vereniging draagt hier graag aan bij en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Aanmelden kan via www.nldoet.nl

FEESTEN & HERDENKEN

FEESTEN & HERDENKEN

Het hele jaar

Gedurende het hele jaar organiseren wij feesten en herdenkingen. Voorbeelden zijn het jaarlijkse vogelschietfestijn en het 75 jaar bevrijdingsfeest.

 

75-JAAR BEVRIJDINGSFEEST

75-JAAR BEVRIJDINGSFEEST

Maart en april 2021

Alle evenementen die voor maart en april 2020 op de agenda stonden zijn geannuleerd. Het bevrijdingsfeest is in beginsel verzet naar 2021. Vanwege Corona is voorlopig alles uitgesteld. De evenementen worden gehouden volgens de landelijke richtlijnen.

 

CULTUUR BIJ DE BUUR

CULTUUR BIJ DE BUUR

17 april 2021

Dit jaar alleen optredens in digitale huiskamers! 
Dus niet in het dorpshuis. 

Cultuur bij je Buur is een groeiend initiatief waarbij Apeldoornse artiesten optreden op verrassende locaties zoals huiskamers, tuinen, wijkcentra, galeries of verzorgingshuizen. Optredens vinden plaats bij je buur om de hoek. Zo leren ‘buren’ elkaar beter kennen. Hoe leuk is dat? Onze vereniging is tijdens dit evenement gastheer/vrouw van het dorpshuis.

VOGELSCHIETEN

VOGELSCHIETEN

24 april 2021

Vanwege Corona is dit evenement afgelast.

De zaterdag voor Koningsdag organiseren we ons jaarlijkse schuttersfestijn (vanaf 18 jaar). Er wordt fanatiek geschoten op de houten vogel voor de fel begeerde schutterstrofee. Wordt jij dit jaar de Ugchelense schutterskoning(in)?

KONINGSDAG

KONINGSDAG

27 april 2021

Vanwege Corona zijn er in 2021 geen activiteiten op Koningsdag.

Op Koningsdag wordt vóór de start van de Koningsdagspelen achter het dorpshuis de Nederlandse driekleur in top gehesen. De Muziek Vereniging Ugchelen speelt het Wilhelmus, gevolgd door het Ugchelense volkslied en een openingswoord door een bestuurslid van de vereniging.

NATIONALE DODENHERDENKING

NATIONALE DODENHERDENKING

4 mei 2021

De Nationale Dodenherdenking, vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten (eerder één minuut) stilte om 20.00 uur. Onze vereniging staat hier ook bij stil legt een krans bij monument De Kei namens de inwoners van Ugchelen.

OLIEBOLLEN VERKOOP

OLIEBOLLEN VERKOOP

7 weekenden vanaf 29 oktober 2021

Ieder jaar organiseert Vereniging Ugchelens Belang vanaf het laatste weekend van oktober een oliebollenverkoop. Met de opbrengst van de oliebollenverkoop worden veel activiteiten, zoals Koningsdag en activiteiten voor de jeugd bekostigd. Steun ons door die heerlijke oliebollen te kopen aan de kraam naast AMI kappers Ugchelen.

 

KERSTLICHTJES OP OORLOGSGRAVEN

KERSTLICHTJES OP OORLOGSGRAVEN

24 december 2021

Onze vereniging helpt de organisatie die op kerstavond bij de graven van de Canadese bevrijders op Heidehof een brandende kaars plaatst. https://lichtjesopoorlogsgraven.jimdofree.com/

 

NIEUWJAARS RECEPTIE Ub

NIEUWJAARS RECEPTIE Ub

8 januari 2022

Jaarlijks vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats, gezamenlijk georganiseerd door onze vereniging, de dorpsraad en de uitbater van het dorpshuis. Tijdens deze receptie wordt de jaarlijkse dorpsprijswinnaar bekend gemaakt. Uiteraard brengen we samen een toast uit.